Altın ve Gümüş Yatırımı Yaparken İnsanların Yaptığı Hatalar
Altın ve gümüş alımı söz konusu olduğunda yatırımınızdan en yüksek getiriyi elde etmenize yardımcı olmak bizim önceliğimizdir. Bu hedefe ulaşmanın en etkili yollarından biri, birçok yeni yatırımcının yol boyunca yaptığı ortak tuzaklardan kaçınmanıza yardımcı olmaktır.
Hiçbir yatırımın risksiz olmadığını anlamanız önemlidir, ancak değerli metaller mevcut en güvenilir ve istikrarlı yatırım seçeneklerinden biridir ve akıllıca bir yatırım yapmayı öğrenmenize yardımcı olmak için buradayız. Aşağıda değerli metal yatırımcılarının geri dönüşleri üzerinde önemli bir etkisi olan en yaygın hatalar görülmektedir.
Yatırımcıların yakaladıkları en yaygın tuzaklardan biri – deneyim seviyeleri ne olursa olsun sabırsızlıktır. Çok fazla yatırımcı uzun vadeli başarıya yatırım yapmak yerine kısa vadeli bir vizyona odaklanmaktadır.
Bir yatırımcı olarak, sadece haftalar ya da aylar yerine yıllarca süren yatırımları kapsayan bir başarı stratejisi oluşturmak önemlidir. Başlamadan önce şunları belirlemelisiniz;
Çoğu yatırımcı gibi, değerli küresel yatırım fırsatları birçok küresel ekonomik koşul nedeniyle size ilgi duyuyorsa, yatırım konusunda zaten uzun vadeli bir zihniyet benimsiyorsunuz. Altın ve gümüşe yatırım yapmaya karar verirseniz, bunu uzun mesafe için içinde bulunduğunuz zihniyetle yapın.
Birçok yatırımcı acil sonuçları görmedikleri için stratejilerini çok erken değiştiriyor. Tüm gerçeklikte, hata her zaman stratejide değildir. Arzu ettikleri sonuçlar hemen gelmediğinde stratejilerini sürekli değiştiren biri olmayın.
Stratejiye çalışması için biraz zaman tanıyın. Kıymetli maden yatırımlarında başarı her zaman birkaç hafta hatta aylarda olan bir şey değildir. Zamanınızı, enerjinizi ve mevcut sermayenizi bu durumu göz önünde bulundurarak yönetmek önemlidir. Uzun vadeli bir zihniyet ve strateji kullanın ve zamanla başarı görme olasılığınız daha yüksektir.
Yatırımcıların özellikle yeni yatırımcılarla yaptığı en kritik hatalardan biri yanlışlıkla Borsa Yatırım Fonu’na (ETF) sahip olmanın metale sahip olmanın aynı olduğuna inanıyor. Başarılı olmak için, bu tür yatırımlar arasındaki temel farklılıkları anlamak çok önemlidir.
Fiziksel altın ve gümüş, binlerce yıldır doğal değerleri ile tanınmaktadır. Dünyanın neresinde olursanız olun, herkes altın ve diğer değerli metallerin gerçek değerini tanıyacaktır. Bazı durumlarda, nakit karşılığında fiziksel altın veya gümüş kullanabilirsiniz.
Fiziksel altın veya gümüşe sahip olmaktan ziyade, ETF, sahip olduğunuz tam fonun hisse sayısını gösteren bir kağıda (“senet” olarak bilinir) sahip olduğunuz zamandır. Metalin kendisine sahip değilsiniz. Aksine, ETF altının sahibidir ve ETF’nin hisselerini ödeyecek fonun yöneticilerinden bir vaadiniz vardır.
Bir ETF’yi piyasada evrensel olarak takas edemezsiniz ve geniş veya kolay bir şekilde para birimi ile değiştirilemez. Ayrıca, hisselerinizin gerçek değeri, sahip olduğunuz hisse türlerine göre altın veya gümüşün kendisinden farklı olarak hesaplanır.